Starkare än någonsin

Sedan starten 2009 har Almén Special Fastener växt och utvecklats i snabb takt.

Det brukar sägas att små företag är lättrörliga, men sårbara. För oss är det precis tvärtom. Vi är starkare än någonsin. 2014 förvärvade Ahlsell Almén Special Fastener. Vi kan därför koncentrera oss till 100 procent på våra kunder, utveckla konceptet och växa på nya marknader.

För dig som kund innebär det att du får tillgång till Ahlsells breda sortiment, snabba logistik, butiksnät, kompetens och smarta tjänster. Därmed kan du minska antalet leverantörer.

Vi levererar till verkstadsindustrin

Almén Special Fastener importerar och lagerhåller special-, standard- och anskaffningsfästelement från Europa. Vi levererar till verkstadsindustrin i Sverige samt exporterar till Europa. Fokus är kvalitet, leveranssäkerhet och snabb kommunikation. Vi är certifierade i enlighet med ISO 9001:2008. Det visar att våra kvalitetssystem överensstämmer med standarden och kraven i ABC 200.

Spårbara till den kemiska formeln

Våra fästelement har maximal hållfasthet och används i allt från tryckkärl och värmeväxlare till gruvmaskiner. 95 procent av produkterna har certifikat och är spårbara ända till den kemiska formeln för stålet.

Almén Special Fastener levererar till kärnkraftsindustrin

Det ställs exceptionella krav på säkerheten i svensk kärnkraft. Säkerhet och kvalitet går alltid hand i hand. Vi är därför stolta över att uppfylla samtliga krav för att få leverera våra industriella fästelement.

Almén Special Fastener